
Cudowna moc olejków eterycznych cedru znana jest nie od dziś. Belki, z których zbudowano pensjonat, mają rekordowe 1,3 m średnicy. W pobliżu można wypocząć przy pięknym stawie, w kontakcie z naturą i z daleka od zgiełku. Doskonały i syty posiłek kuchni regionalnej przygotowany jest z ekologicznych produktów pozyskanych od lokalnych dostawców: rolników, hodowców i ogrodników. Młyn ma własną kuchnię węglową i piec chlebowy. Nie zabraknie tu oczywiście słynnych w regionie pierogów, zdrowych soczystych warzyw i owoców, swojskich wędlin, soczystego mięsiwa bez chemii oraz pieczywa pachnącego Roztoczem i Lubelszczyzną. Można zostać na dłużej, korzystając z pokoi wykończonych deskami cedrowymi z Syberii, które wydzielają niezwykle przyjemne dla zmysłów olejki eteryczne. Mikroklimat budynku sprawi, że tak głęboko i błogo jak tu jeszcze nie spałeś. W restauracji można skosztować pierogów, z których słynie Bychawa, aromatycznego, kremowego żurku z ziemniakami i jajkiem oraz specjału restauracji roladek drobiowych z sezonowymi warzywami z lokalnych upraw
ekologicznych.
Adres
Grodzany 1,23-100 Bychawa
Kontakt
tel. 605 135 555
e-mail bychawa.mlyn@gmail.com
http://www.mlyn-bychawa.pl/
Godziny otwarcia
poniedziałek ZAMKNIĘTEwtorek ZAMKNIĘTE
środa ZAMKNIĘTE
czwartek ZAMKNIĘTE
Piątek 14:00 - 20:00
sobota 12:00 - 22:00
niedziela 12:00 - 22:00