
Zaczynając od wynajmowania pokoi, stopniowo powiększali bazę noclegową do 70 miejsc z zapleczem bankietowym i konferencyjno-szkoleniowym. Obiekt jest w dalszej rozbudowie. Po drodze, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, powstał pomysł produkcji tradycyjnych nalewek biłgorajskich, których przepisy znane są od wielu wieków na tym terenie. Obecnie każdy gość przyjeżdżający do CTW „Alicja” może nie tylko skorzystać z noclegu, ale także spróbować lokalnej kuchni oraz degustować przepyszne nalewki, które cieszą się coraz większą popularnością. Bliskość rzeki Tanew i rozległych lasów czyni to centrum doskonałym miejscem do odpoczynku i regeneracji. O jakości jego usług świadczą również liczne nagrody i certyfikaty: Certyfikat Dobrych Praktyk, Laureat Konkursu „Orły Turystyki 2019”, Certyfikat w kategorii Ambasador Ziemi Biłgorajskiej i w kategorii Firma, uzyskanie tytułu Sukces Lubelszczyzny Roku 2021, Certyfikat Znaku Jakość Tradycja dla Żurawinówki Biłgorajskiej i wiele innych. Wszystkie nalewki regionalne, które można zakupić codziennie na miejscu, przygotowywane są według sprawdzonych i udoskonalonych receptur. Cały proces wykonywany jest ręczną metodą. W medycynie ludowej nalewki, które są sporządzane takim samym sposobem jak
dawniej, zastępowały lekarstwa i antybiotyki. Tradycyjne nalewki biłgorajskie (żurawinowa, porzeczkowa, wiśniowa, pigwowa, jabłkowa) wyróżniają się doskonałym smakiem oraz aromatem.
Żurawinówka Biłgorajska wpisana została na Listę Produktów Tradycyjnych w 2014 r. Owoce żurawiny dojrzewają późną jesienią. Dojrzałe owoce bez oznak zepsucia i innych zanieczyszczeń zbierane są ręcznie. Owoce te należy umyć, zmiażdżone ułożyć w gąsiorze,
Adres
Gliny 7,23-415 Księżpol
Kontakt
tel. 603 220 999
e-mail info@agroturystyka-alicja.pl
www.agroturystyka-alicja.pl/pl
Godziny otwarcia
poniedziałek 09:00–17:00wtorek 09:00–17:00
środa 09:00–17:00
czwartek 09:00–17:00
piątek 09:00–17:00
sobota Zamknięte
niedziela Zamknięte