
To klimatyczne miejsce z autorskim menu Artura Bobera, który wiele lat jeździł po świecie, uczył się gotowania, by po latach wrócić do Radzynia Podlaskiego i stworzyć smaczne i nowoczesne menu zakorzenione w tradycji.
Oparte na lokalnych, sezonowych produktach najwyższej jakości, bistro serwuje potrawy z niezwykłą starannością. Szef kuchni osobiście przygotowuje i wykańcza każdą z nich. Nie tylko smaki, ale wygląd potraw jest bardzo dopracowany. W menu znaleźć można takie potrawy, jak tradycyjny żurek gotowany na wywarze z wędzonki, kotlet schabowy z kością, siekany tatar wołowy, a także zupę rybną oraz zupę ziemniaczaną.Ponieważ lokal ten otworzono całkiem niedawno, to można wpadać tu, będąc w Radzyniu albo przez niego przejeżdżając, na sezonowe nowości. Potrawy można zamawiać od środy do niedzieli na miejscu i na wynos. Artur Bober poleca kartoflankę z wędzonym karpiem, twarogiem i okrasą z pomidorów. To tradycyjna zupa tego ziemniaczanego regionu, ale podana w formie delikatnego kremu z najlepszych lokalnych ziemniaków i wędzonego karpia z sąsiednich łowisk.
Adres
Armii Krajowej 36/U1,21-300 Radzyń Podlaski
Kontakt
tel. 880 807 323
e-mail wrzacawoda@gmail.com
Godziny otwarcia
poniedziałek Zamkniętewtorek Zamknięte
środa 12:00–22:00
czwartek 12:00–22:00
piątek 12:00–23:00
sobota 12:00–23:00
niedziela 12:00–21:00